Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail-İran savaşını yüksek bir ihtimal olarak değerlendirmemiz lazım

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldığı canlı yayında Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddiaları için "Hamas'tan doğrulama olmadığı sürece kabul etmemiz doğru değil" dedi. İsrail ile İran arasındaki savaş ihtimalini değerlendiren Fidan "Bunu yüksek bir ihtimal olarak değerlendirmemiz lazım. Buna ülke ve bölge olarak hazır olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İsrail ile İran arasındaki olası bir savaşı ihtimalini değerlendiren Bakan Fidan "Bunu yüksek bir ihtimal olarak değerlendirmemiz lazım. Buna ülke ve bölge olarak hazır olmamız gerekiyor" dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; "Savaş başladığı andan itibaren biz gaziantep escort tarihi uyarılarımızı yapmıştık. Bu savaşın burada kalmayacağını daha da ileri gideceğini ve fay hatlarında kırılmalara neden olacağını söylüyorduk. Bunun an an artarak devam ettiğini görüyoruz. Henüz Hamas'tan doğrulama olmadığı sürece (Sinvar'ın öldüğü haberi) kabul etmemiz doğru değil.